Freitag, 7. September 2007

Hirvatistan Notlari (Gezdigimiz Bölgeler)


Hirvatistan'da en kuzeydeki Istra Yarimadasindan en güneydeki Cavtat'a kadar bir cok yeri gezme firsatimiz oldu. Bu seyahatlerimizin bir kismini charter tekneleriyle büyük bir kismini da teknemiz Hooper'la yaptik. Hirvatistan seyahatlerimizi 2002 - 2006 yazlarinin büyük bölümünde yaptik. Hemen her hafta sonunu teknemizde gecirdik.

Sizlerle birlikte kuzeyde Rovinj'in büyüleyici eski sehrini, Brijuni adasindaki milli parki ve daha bir cok güzel koyu gezecegiz, Pula'nin arenasinda konserlere gidecegiz.

Kvarner körfezinde essiz riviera Opatija, Krk Adasi ve Cres adasini gezecegiz. Bu seyirlerden birinde tek basima bir hafta sonunda Krk adasini dolasip Opatja'ya döndügümde yasadiklarimi yazacagim.

Kuzey Dalmacya'da Pasman ile Ugljan adasinin arasindan gecip Kornati adalar grubundaki milli parka gidecegiz, Katina'da balik yiyecegiz, issiz adalar arasinda yelken yapacagiz. Biograd ve Murter'e inecegiz. Essiz güzellikteki Mali Losinj adasina dogru yelken acacagiz.

Orta ve Güney Dalmacya'da ise muhtesem güzellikteki eski sehirleri gezecegiz, Sibenik'e gidip oradan Krka Selalelerine cikacagiz. Split'e, Trogir'e, Hvar adasina, Korcula'ya gidecegiz. Dubrovnik'e dogru seyredip buradan sinira dogru inip Hirvatistan notlarimizi bitirecegiz.

Bölümleri haritalar ve resimlerle destekleyecegim, kendi arsivimdeki resimlerin yetersiz kaldigi yerlerde baska kaynaklardan yararlanacagim.

Üstteki harita, seyahat notlarini bölecegimiz dört bölgeyi (Istra yarimadasi, Kvarner ve adalari, Kuzey Dalmacya, Orta ve Güney Dalmacya) gösteriyor. Bu bölgelerde kagit harita setimin yaninda navigasyonda Garmin Chartplotter ile uyumlu calisan Blue Chart haritalarini kullandim. Croatian Water Pilot ve ayrica bölgeleri ve sehirleri anlatan kaynak kitaplarimiz da elimizin altindaydi.




Keine Kommentare: