Samstag, 22. September 2007

Hirvatistan Notlari: (Rovinj’den Medulin’e: Pula)

Brijuni adasindan güneye dogru inerken 2-3 mil sonra iskele tarafinizda Pula sehrinin icinde bulundugu körfezi göreceksiniz. Bu bölgeye kadar bir cok yerde demirleme yasagi varmis. Seyir yaparken dikkatimi cekmemesine ragmen haritada bu bölgeyi cikarirken fark ettim. Bu konuda seyir öncesi aktüel notlari almakta fayda var. Genelde yogun bir deniz trafigi olmasi sebebiyle, serinlemek amaciyla bir yerde kisa mola veriyor olmanizin problem yaratacagini sanmam. Bu bölgede giris kisminda güzel koylar olmasinin yaninda en büyük etkinlik Pula sehrinin kendisi. Pula bölgedeki en büyük sehir. Bana, merkezindeki demiryolu, liman vs. sebebiyle cok cekici gelmiyor. Ama arenasi ve anfi tiyatrosu icinde verilen konserler ve etkinlikler, kendine has eski sehri ile yine de görülmesi gereken bir yer. Merkezde arenaya yakin ACI Marinayi bulacaksiniz. Cok fazla hareketlilik olmasi ve sehir yogunluguna cok yakin olmasi sebebiyle kafa dinlenecek bir marina degildir ama aktivitelere yakinligi ve yürüyerek sehre ulasma avantajlari sebebiyle tercih edebilirsiniz. Marinanin ortasinda yuvarlak bir yapi (icinde marina ofisi ve bir restaurant), arkasinda tipik demirperde görüntüsü, denize paralel uzanan sevimsiz bir bina var. Bu sebeple diger sehirlerdeki eski ve mistik görüntü yerini alisik olmadigimiz sehir görüntüsüne biraktigi icin bu marinayi pek sevmemistik. Sonra mükemmel isiklandirilmis arenada izledigimiz Simply Red konseri Pula’yi gözümüze daha sevimli gösterdi.




Gündüzleri yarimadayi dolasip güneydeki güzel koylarda denize girip, aksam marinaya dönüp sehirde güzel bir yemek ve arkasindan arenada bir konser (mesela 2005'te Cesaria Evora süperdi) iyi bir tercih olabilir. Konser programlarini önceden almanizi ve Pula ziyaretinizi ona göre ayarlamanizi tavsiye ederim. (Arena resmi Pula info albümünden alinmistir)

2 Kommentare:

Taner hat gesagt…

Erhan bey merhaba,

Merakla ve zevkle yazılarınızı okumaya başladım.

Sevgiler,
TANER ÖZER

Anonym hat gesagt…

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.